Nieuws

13 november 2012

nieuwsbrief 22 oktober 2012

Eerste jongeren bijeenkomst Biohuis geslaagd

Op 3 december was een tiental ‘jonge bioboeren’ op uitnodiging van het Biohuis te gast bij hun collega Niek van den Broek. De meesten waren tussen 19 en 28 jaar oud. De bedrijfstakken en achtergronden waren heel divers. De één volgde nog een opleiding terwijl de ander het ouderlijk bedrijf al (bijna) had overgenomen. Ze waren onder de indruk van het verhaal van de jonge ondernemer Niek, die samen met zijn ouders vleesveehouderij, akkerbouw, natuurbeheer, een eigen winkel en activiteiten zoals kookworkshops combineert. Daar komen jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers op af. Het bedrijf won daarvoor de Brabantse Plattelandsaward 2012. (Zie www.hetschop.nl)

Het thema ‘markt en afzet’ liep als een rode draad door de bijeenkomst. De communicatie en verbinding met de consument hield iedereen bezig. De deelnemers willen zeker vaker meekijken in de keuken van andere bedrijven.

De jongeren willen verder graag als een ‘jongerenpanel’ voor het Biohuis gaan functioneren. Zij  gaven alvast een aantal suggesties aan het Biohuis mee. Zo zien zij graag dat het Biohuis zich inzet voor een brede publiekscampagne. Daarbij willen ze graag dat biologische verhalen verteld worden, door ons zelf en door ‘onze vrienden’. Ook willen ze een krachtig antwoord op het wereldvoedsel vraagstuk.

De bijeenkomst blijkt te voorzien in de behoefte aan informatie en uitwisseling. Er is afgesproken dat elke deelnemer de volgende keer één of twee nieuwe collega jonge ondernemers meebrengt. De datum zal op deze site worden aangekondigd.