Nieuws

17 april 2024

Kennismaking werkgroep markt met Sepha Smit van RVO

De werkgroep markt van Biohuis heeft kennisgemaakt met Sepha Smit van RVO. Sinds november coördineert zij de marktontwikkeling van biologische productie en consumptie. Eerder werkte zij voor PLUS.  

Sepha Smit: “De sfeer was heel open. Mooi dat we elkaar helpen en versterken en nadenken hoe we de markt groter kunnen maken. Van alle sectoren heb ik de ambities gehoord. Die neem ik weer mee in de gesprekken met retailers.” Hoe kijken leden van de werkgroep erop terug? Sybrand Bouma van de Natuurweide: “Ze pakt haar functie goed op en zet haar netwerk stevig in. Uit de gesprekken blijkt dat iedere sector een eigen dynamiek heeft. Het is geen eenheidsworst. Wij willen de meerwaarde van kwaliteitsproducten veel meer uiten en eenduidig naar buiten brengen. Belangrijk ook dat we ons wapenen tegen wat er in het buitenland gebeurt en we een totaaloplossing creëren waar iedereen beter van wordt.”  

Huiswerk goed maken
Akkerbouwer Digni van den Dries is ook positief. “Ze heeft uitgelegd dat er veel geld naar consumentenvoorlichting gaat en heeft ons uitgedaagd met plannen te komen die inhaken op campagnes. Zij gaat nu in gesprek met primaire sectoren. Belangrijk voor ons allemaal ons huiswerk goed te doen, seizoenen, volumes, kwaliteiten en de kostprijzen scherp in beeld hebben en een goed verhaal hebben.” Willem Groenenberg, voorzitter van de werkgroep: “We gaan samen op weg en het contact verder uitbreiden en intensiveren. We maken concrete stappen om biologisch op de kaart te zetten. Met Sepha Smit hebben we afgesproken dat zij vaker zal aansluiten bij de werkgroep.”