Nieuws

14 juli 2013

Brede onderzoeksopzet biologische sector

Vijf miljoen voor onderzoek: bedrijven gezocht

Het ministerie van Economische Zaken heeft naar aanleiding van een Tweede Kamer motie 5 miljoen euro gereserveerd voor biologische onderzoeksvragen, op voorwaarde dat het bedrijfsleven zelf ook 5 miljoen inbrengt. Dat kan zowel in uren als in geld.  De afgelopen maanden heeft ketenorganisatie Bionext de kennisbehoefte van de bedrijven in de biologische sector geïnventariseerd. Deze behoeften zijn door Bionext, Wageningen UR en het Louis Bolk Instituut vertaald naar onderzoeksvoorstellen.

De onderzoeksvoorstellen beslaan een breed terrein. Een deel van het bedrijfsleven heeft al ingetekend op bepaalde onderzoeksvoorstellen, maar er zijn nog meer bedrijven nodig. Biologische bedrijven – producent, verwerker of handel – die geïnteresseerd zijn om betrokken te zijn bij bepaalde onderzoeksthema’s kunnen contact opnemen met Bionext: Miriam van Bree en/of Bavo van den Idsert.

Lees meer hierover in de Nieuwsbrief 12 juli 13. Lees daarin ook over de nieuwe promotie campagne die in september van start gaat.