Nieuws

13 mei 2017

Vervolg op kort geding

Meer melkveehouders dienen verzoek in; Van Dam in beroep

Nu de rechtbank Den Haag alle eisers (ruim 50, waaronder ook diverse biobedrijven) in zes kort geding zaken heeft vrijgesteld van de Fosfaatreductieregeling 2017, ligt de weg open voor anderen in een vergelijkbare situatie. De rechtbank had daarbij oog voor de speciale positie van biologische bedrijven. Biologische melkveehouders die ook gedupeerd worden door de Regeling en in aanmerking willen komen voor een vrijstelling, dienen zo snel mogelijk een onderbouwd verzoek aan Van Dam te sturen. Er is voor hen een voorbeeldbrief met toelichting beschikbaar bij Natuurweide en Biohuis.

Van Dam heeft op 12 mei bekend gemaakt dat hij een spoedberoep aanvraagt tegen het vonnis van de rechtbank. Dat is geen belemmering om het genoemde verzoek in te dienen. Het geeft wel aan dat er nog geen garantie is op succes. Ook daarom blijven Biohuis en Natuurweide hun argumenten onder de aandacht brengen bij de partijen in de Eerste Kamer en Tweede Kamer, die de komende week over dit onderwerp debatteren.

Procederen kost geld. Er is een speciale rekening opengesteld om de rechtsgang van de biologische melkveehouders te ondersteunen: NL49TRIO0338 5851 25 tnv De Natuurweide. Elke bijdrage is welkom!