Nieuws

24 januari 2014

Biologische boeren en tuinders kiezen nieuwe voorzitter

Jan Jaap Jantjes, biologisch melkveehouder uit Noord-Holland, is gekozen tot nieuwe voorzitter van het Biohuis. De benoeming vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 22 januari. Het Biohuis is de vereniging van en voor alle biologische boeren en tuinders in Nederland.

Jantjes is een ervaren bestuurder, zowel in sectororganisaties als in commerciële organisaties in de biologische sector. Hij werd door een vertrouwenscommissie van de Bioraad geselecteerd uit de kandidaten die zich voor de functie hadden aangemeld. Jantjes is gemotiveerd om aan de slag te gaan: “De biologische sector is een boeiende sector, vanwege zijn verscheidenheid en eigenzinnigheid. Er worden soms stevige discussies gevoerd en daar houd ik van. Elke mening telt. We moeten voor ogen houden dat we alleen met samenwerking, binnen en buiten de sector, de totale biologische sector verder kunnen helpen.” Belangrijke thema’s waarmee Jantjes met het Biohuis in 2014 aan de slag gaat, zijn het mest- en veevoervraagstuk en de herziening van de Europese regelgeving voor biologische landbouw.

Jan Jaap Jantjes is de opvolger van Kees van Zelderen, die actief zal blijven als algemeen bestuurslid van het Biohuis. De andere bestuursleden zijn Maria Buitenkamp, Kees Scheepens en Douwe Monsma.

Het Biohuis is de verbindende schakel tussen de diverse sectororganisaties voor biologische boeren en tuinders. Vertegenwoordigers van die sectororganisaties hebben zitting in de Bioraad, het adviesorgaan van het Biohuis. Kijk voor meer informatie rond op deze website.

Nieuw bestuur Biohuis 22-1-2013klein

Het Biohuisbestuur in de nieuwe samenstelling. (Foto: Biojournaal)

V.l.n.r. Kees van Zelderen, Douwe Monsma, Maria Buitenkamp, Jan Jaap Jantjes, Kees Scheepens.