Nieuws

11 oktober 2013

Biologische producten gewild, ook bij de staatssecretaris

 

Bio10daagse promotieactie succesvol verlopen
Na afloop van de Bio10daagse is duidelijk dat dit nieuwe evenement aanslaat. Tien dagen zien, voelen en ruiken wat biologisch is, dat was de insteek van de Bio10daagse. Kortingsacties op de winkelvloer zorgden lokaal voor een run op biologische producten en biologische boerderijen hadden veel aanloop bij hun excursies en plukfeesten. 
Hans van Mierlo, marketingmanager EkoPlaza: “Een evenement als de Bio10daagse helpt mee om biologisch bekend te maken onder een grotere groep mensen.” Ook projectleider Bionext, Miriam van Bree is enthousiast. “Bij sommige winkels waren bepaalde biologische producten niet aan te slepen en in de biologische boomgaard ’t Gelders Eiland was het drukker dan ooit tijdens het plukfeest van Adopteer een Appelboom. Circa 500 mensen kwamen appels plukken. Een record. Ook stromen er honderden actiespaarkaarten binnen, terwijl mensen nog tot 10 oktober kunnen insturen.” De Bio10daagse was van 19 tot en met 28 september.

Gesprek met staatssecretaris Dijksma  
Woensdag 2 oktober j.l. hadden Biohuis en Bionext een kennismakingsgesprek met staatssecretaris Dijksma, bij haar op de werkkamer in het Binnenhof. Het was een ontspannen gesprek. Staatssecretaris Dijksma is zeer goed op de hoogte en blijkt zelf ook geregeld biologische producten te kopen. Kees van Zelderen gebruikte de gelegenheid om de oprichting van het Biohuis te melden en de rol van het Biohuis uit te leggen. In het gesprek kwamen onderwerpen aan bod die in de nabije toekomst aandacht vragen.  Dat is bijvoorbeeld de herziening van de biologische regelgeving in de EU en het biologisch belang in het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid. De staatssecretaris gaf er duidelijk blijk van mee te willen denken. Afsluitend is de staatssecretaris uitgenodigd voor een werkbezoek op een biologisch bedrijf. 

Dit en meer kunt u lezen in onze Nieuwsbrief Biohuis 4 oktober 2013.