Agenda

Biologische Velddag en ALV Biohuis

Donderdag 21 juni 2018

Op deze dag en locatie zal ook een extra Biohuis ALV gehouden worden.

 

Organisator  

Wageningen University & Research, Louis Bolk Instituut, Delphy, Agrifirm en het Biologisch Netwerk

 

Datum do 21 juni 2018 14:00 tot 19:00
Locatie  

Prof. Broekemahoeve, Elandweg 84, Lelystad

 

 

Meer informatie: https://www.biokennis.org/nl/biokennis/showagenda/Biologische-Velddag-2018.htm

 

Demonstratie bio melkveehouders Den Haag woensdag 27 juni 17.00 uur

DE SOS –bioboeren doen hierbij een dringend beroep: KOMT ALLEN!

Doel van de actie: minister Schouten en de Kamerleden oproepen tot Vrijstelling in Fosfaatwet. Toegekende rechten behouden, maar voor de latente mestplaatsingsruimte hoeven biologische melkveehouders GEEN fosfaatrechten aan te kopen. Brussel is het met de bio-boeren eens. Nu Den Haag nog.
Waar: Plein 2, het adres van het Tweede Kamergebouw en de locatie van de actie. Waarom op woensdag 27 juni? Om 18.00 uur heeft minister Schouten met de Kamerleden van Landbouw een AO (Algemeen Overleg) over de impact van het fosfaatstelsel. Voor die tijd voeren wij de actie.
Aard van de actie – wij roepen iedereen op in het zwart of donkerblauw gekleed te komen. Dat past bij de toon die wij willen uitstralen. Het is zeer triest voor ons: fosfaatrechten nekken de doorgroei van biologische zuivel en er is al een tekort aan biologische mest. Fosfaatrechten kopen, betekent kostprijsverhoging en schaden de sector. Bovendien is het onrechtvaardig zo’n groot offer te brengen voor behoud van derogatie waar de bio-sector niets aan heeft. – met twee tractoren wachten wij minister Schouten en Kamerleden buiten op. Zij weten inmiddels dat wij een actie hebben en zijn uitgenodigd. Daar zal de woordvoerder van de SOS-biogroep kort en krachtig een statement maken. Er staat een groot bord met een stopcontact en een stekker er half uit. Waar kiest de minister voor? Stekker erin (vrijstelling) of de stekker uit de bio-sector? – er komen enkele maatschappelijke organisaties om onze actie te steunen – spandoeken zijn er ook en er lopen enkele boeren verkleed in skeletpakken. Wij willen rouw uitstralen: fosfaatrechten? De doodsteek voor de biologische melkveehouders. – media zijn uitgenodigd – wij kiezen er NIET voor om met levende have (koeien) erbij te demonstreren. – wij blijven als groep bij elkaar tijdens de actie. Zeker met dezelfde kledingkleur stralen we eenheid uit.
Het is natuurlijk belangrijk dat U en JIJ er bij zijn. Meld je aan per mail, ook met hoeveel personen jij erbij bent: actie@sosbioboeren.nl
Vragen over de actie? Bel met de SOS-biogroep Sybrand Bouma.

 

Red de Biokoe : We moeten nog doorgaan met de acties! Nog niet getekend? Doe het hier en nu!

 

 • Lid worden

  Het BioHuis is er voor alle biologische boeren en tuinders. Samen werken aan een bloeiende sector, vindt u dat ook belangrijk?
  Meer info & aanmelden»

 • Agenda

  ---------------------------------
  21 juni 2018
  Biologische Velddag
  Met Ledenvergadering Biohuis
  Broekema Hoeve
  Lelystad
  ----------------------------------
  27 juni 2018
  DEMONSTRATIE DEN HAAG
  BIO melkveehouders
  vrijwaren van fosfaatproblemen
  17.00 Plein 2 (Bij de Tweede Kamer)
  ----------------------------------

  Lees meer »

 • Foto’s

  Bekijk Debbie Duurzaam op YouTube
 • Aangesloten organisaties

  Het Biohuis heeft 15 aangesloten organisaties, van Groene Geit tot BioWad.
  Lees meer »

 • Biologische mest nodig? Bio-Bank!

  Bionext is belangrijk als uitvoerende organisatie voor de biologische sector. Samen met handel en verwerking zorgt het Biohuis voor de aansturing en financiering van Bionext. Op de site van Bionext vindt u bijvoorbeeld de Bio-Bank met vraag en aanbod van o.a. mest, voer en vee Lees meer »